Selvbillede

Hvad betyder dit selvbillede for dine resultater?

De fleste er klar over vi har et selvbillede, men de færreste forstår hvor stor betydning dette billede har for vores resultater. Vores syn på os selv spiller en langt større rolle end de fleste forestiller sig. Alt for mange mennesker har sat begrænsninger for hvad de ser som muligt for dem. Ganske ubegrundede forestillinger som vi har taget til os gennem tiden – ting vi har hørt, oplevelser vi har haft: ” Du så selv hvordan det gik for fætter Niels. Det er alt for risikabelt at være selvstændig, få du dig hellere et sikkert fast job.” – “Penge er roden til alt ondt” – “Rige mennesker er ulykkelige mennesker, der er mange værdier der er vigtigere end penge.” Og jeg kunne blive ved…

Selvbilledet er en del af vores Paradigme som ligger i vores underbevidsthed. Vores selvbillede er et udtryk for hvordan vi ser os selv. Gør dig selv en tjeneste og læs denne sætning 10, 20 eller 50 gange til det virkelig er sunket ind: Vi kan aldrig nogensinde opnå noget som ikke er en del af vores selvbillede.

Ingen 100 meter løber har nogensinde vundet en konkurrence, uden at kunne se sig selv øverst på podiet inden startskuddet lyder. Ingen iværksætter har nogensinde haft succes, uden at have set idéen og haft troen på sig selv inden eventyret startede. 

Har du nogensinde ønsket at tabe dig og været på slankekur? Du yder en stor indsats gennem nogle uger eller måneder og taber nogle kilo. Men hvad sker der efterhånden som tiden går? De tabte kilo finder sikkert og vist tilbage til deres vante plads. Hvorfor? Fordi du inderst inde har et selvbillede af at have et par kilo for meget. Når du går på slankekur prøver du at påvirke symptomerne (de ekstra kilo) i stedet for at gå direkte til årsagen (dit selvbillede). Hvis du brugte tiden på at modificere dit selvbillede, så du begyndte at se dig selv på din idealvægt, så ville du helt automatisk begynde at justere dit kaloririndtag derefter. Når dit nye selvbillede står knivskarpt vil du aldrig mere skulle bekymre dig om overvægt.

Vi bliver hvad vi tænker på

Prøv at tænke tilbage på barndommen hvor du gentagne gange blev spurgt: “Hvad vil du være når du bliver stor?” Allerede fra vi er helt små begynder vi at forme vores selvbillede og langsomt men sikkert begynder vi at arbejde os hen imod at blive den person vi har tegnet et billede af i vores underbevidsthed. Prøv at tænke på dine skolekammerater – hvor mange af dem er blevet det de snakkede om da I gik i skole? Peter ville være tandlæge, Dorte ville være jordemor, Hans ville være advokat og Signe ville være ejendomsmægler. De børn der havde det tydeligste billede af hvad de ville, er næsten allesammen blevet det. Dem der er blevet noget andet, har ændret deres selvbillede hen ad vejen.

Desværre stopper de fleste af os med at arbejde på vores selvbillede når vi har opnået vores første mål. Vi bør se på vores selvbillede som vores livs kunstværk som vi skitserer, maler, optegner og forbedrer på hver dag gennem hele livet.

Hvordan ændrer du dit selvbillede?

At ændre sit selvbillede er ikke noget man gør på 5 minutter, det kræver daglig øvelse og mental træning gennem længere tid. Gentagelse er en af de mest effektive måder at lære på, så en af de mest simple og effektive metoder kaldes “autosuggestion”. Det man kan gøre, er at beskrive sit nye selvbillede på et stykke papir hver dag. Skriv det i nutid, som om du allerede har opnået det. Eks: “Jeg er så glad og taknemmelig nu hvor jeg er en stærk, autentisk, respekteret leder – der selvsikkert går efter mine drømme!” Derefter læser du papiret højt for dig selv så ofte som du kan. Gerne foran spejlet så du ser dig selv i øjnene når du siger det.

Det lyder måske som en kedelig, og for nogen endda som en tåbelig proces, men der er absolut intet kedeligt eller tåbeligt ved de resultater det frembringer! Og det er rent faktisk ret opløftende, for du fylder din bevidsthed med positive tanker, du bliver et gladere menneske og kommer til at nyde vejen mod dit nye mål. I starten tænker man tanker som “Det er fjollet!” og “Det kommer aldrig til at ske!” Men jo mere du gør det, desto mindre fjollet lyder det. Efter noget tid begynder du langsomt at tro det måske godt kunne ske og til sidst er du ikke det mindste i tvivl om at det kommer til at ske. Du udvikler din selvtillid og det påvirker din evne til at handle på dine idéer. Husk, du er den eneste der står i vejen for det liv du altid har drømt om.

Hvad er din strategi for at blive den bedste version af dig selv? Kommenter herunder, jeg vil meget gerne høre din historie.

Til din succes,

Jørgen Wolf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.