2 forudsætninger for succes

To forudsætninger for succes

Hvad skal der til for at få succes? Der findes mange gode råd, men to helt basale ting skal være på plads, for at du kan opnå den succes, du går og drømmer om.

Denne artikel tager udgangspunkt i et citat som Napoleon Hill skrev i sin bog “Think and Grow Rich”:

Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

På dansk: Hvad end sindet kan udtænke og tro på, kan det opnå. Med andre ord: For at du kan opnå noget, skal du både kunne forestille dig det, OG TRO på det, for at det kommer til at ske.

Hvis du ikke har hørt om Napoleon Hill før, så tillad mig at give en ultra kort præsentation: Napoleon Hill (1883-1970) brugte hele sit voksne liv, på at studere tusindvis af verdens mest succesfulde personer, for at finde ud af hvad de havde til fælles. Resultatet blev bl.a. en af verdens bedstsælgende bøger “Think and Grow Rich”, som er en komplet guide til hvordan ALLE kan opnå succes, uanset hvor man er i livet, ved at følge nogle enkle gennemprøvede principper.

Udtænk det perfekte liv

En af vores 6 mentale evner, som adskiller os fra resten af dyreriget, er vores Fantasi. Fantasien er en helt ekseptionel evne, som kun er forebeholdt mennesket. Vi kan bruge fantasien til at forestille os en verden, der slet ikke har nogen relation, til den virkelighed vi lever i. Ved hjælp af fantasien, har mennesket skabt de mest utrolige ting, og flyttet grænsen for hvad vi anser som logisk, gang på gang. Vi flyver verden rundt, udforsker rummet, benytter computere og telefoner, der er forbundet til verdensomspændende netværk, forskere får døve til at høre igen, osv. Listen er uendelig lang.

Alt er skabt 2 gange..

.. Først inde i hovedet, og derefter i det virkelige liv. Præcis som forskeren der opfinder den næste store ting inden for teknologi, kan du benytte din fantasi, til at forestille dig og skabe det liv, du altid har drømt om. For at du kan blive den person du gerne vil være, eller komme i besiddelse af de materielle goder du drømmer om, må du først skabe et billede i dit hovede, af at du allerede besidder disse ting. Først når billedet står skarpt i din indre verden, vil det kunne begynde at tage form i den ydre verden. Brug din forestillingsevne til at se muligheder, frem for at begrænse dig selv. Læs evt. min artikel om Selvbillede, og lær hvordan du kan skabe et helt nyt fundament, for hvad du anser som muligt for dig.

Tro

Det er vigtigt at forstå, der findes to former for tro. Den ene form for tro er på det bevidste plan, og den anden form for tro er på det ubevidste plan. På det bevidste plan kan vi ud fra en teknisk/analytisk tilgang, regne os frem til et resultat, og komme med en konklusion. Den anden form for tro, er den tro, vi har liggende dybt i vores underbevidsthed. Denne tro er påvirket af vores følelser og paradigmer. Det vil sige: Samme menneske kan have en modsatrettet tro omkring samme emne – på det bevidste plan tror man ét, på det underbevidste plan tror man noget andet.

Lad og tage et eksempel: Lad os antage, du kunne godt tænke dig at blive selvstændig, og starte egen virksomhed.

Selvom du ikke har haft egen virksomhed før, ved du, tusindevis af danskere har gjort det før dig. Det er muligt at opsige din faste stilling, og hoppe ud i eventyret som selvstændig. Samtidig ved du, der findes uanede muligheder, for at tilegne dig den viden du har brug for, efterhånden som du får brug for den. Du har idéen, du har lysten. Din bevidste tro siger: “Det kan lade sig gøre, spring ud i det, det bliver fantastisk!”

På det ubevidste plan, spiller dine følelser en stor rolle. Du er måske den første i din familie, der har haft lyst til at være egen chef. Du er bange for, din viden er utilstrækkelig. Tanker som “Hvad nu hvis jeg ikke kan. Hvad hvis det bliver en fiasko” sniger sig ind på dig, og får en underlig utilpashed til at sprede sig i hele kroppen. Din ubevidste tro siger: “Det er mere sikkert at have et fast job, du har ikke brug for flere penge, det er ren grådighed, du er allerede bedre stillet end mange andre.”

Kan du genkende, hvordan du kan have forskellig tro, på én og samme ting?

Lad mig gøre det helt klart: Der er kun én af ovenstående former for tro der virker, når det kommer til at opnå de mål og de resultater vi ønsker. Der er kun én form for tro, der giver os energi til at være vedholdende, også når det bliver svært, og udføre de nødvendige handlinger der er påkrævede for at få succes. Det er den tro vi har aller inderst inde, på det ubevidste plan, der i sidste ende bestemmer enhver handling vi kommer til at foretage.

Som Napoleon Hill skrev:

There is a difference between WISHING for a thing and being READY to receive it. No one is ready for a thing, until he believes he can acquire it. The state of mind must be BELIEF, not mere hope or wish.

Så længe troen kun befinder sig på det bevidste plan, så er det kun en fantasi. Fantasier føles godt, men det er en kort glæde, som oftest bliver efterfulgt af mismod eller dårlig samvittighed, fordi man ikke handler på den drøm man har. Det er næsten som narkomanen der tager et quick-fix – stor kortvarig glæde, efterfulgt af tomhed og depression. Store tanker, der kun befinder sig på lyserøde skyer, vil aldrig blive til virkelighed, før vi har udviklet en dyb tro på, at det kommer til at ske.

Det er ikke blind tro; Det er en tro opbygget på forståelse. En forståelse af, at alle mennesker har samme ubegrænsede potentiale; ikke engang de klogeste forskere eller vismænd, vil være i stand til at forudsige, hvad du er i stand til at opnå. Studier af tusindvis af succesfulde mennesker har vist, at troen er essentiel, hvis du vil opnå noget større i livet. Prøv selv at undersøge baggrunden, på alle de mennesker du kan komme i tanke om, der virkelig har opnået store ting i deres liv. Du vil meget hurtigt finde ud af, de har allesammen haft et klart billede af hvor de ville hen, samt haft troen på det ville komme til at ske – uanset hvor ringe vilkår de måtte have haft, da de startede rejsen!

Tro er at se det usynlige og tro på det utrolige. Det vil tillade dig at opnå det, masserne kalder umuligt.

Dine begrænsende tanker om dig selv, er det eneste der står imellem dig, og de resultater du altid har drømt om.

JEG VED, du kan opnå alt, hvad du virkelig ønsker dig. Har du svært ved at finde troen på dig selv frem, så er der hverken noget unormalt eller skammeligt ved det. Faktisk er det her, de fleste mennesker befinder sig. Men vælg at tage skridtet videre, og lad mig støtte dig, indtil vi får opbygget troen sammen, så DU også får udlevet dine drømme.

Til din succes,

Jørgen Wolf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.